Makaleler

Kişisel Verilerin Korunması Hukuku

Elazığ avukat Nida ORHAN, kişisel verilerin korunması hukukunda da sizlere hizmet vermektedir. Kişisel verileriniz izniniz dışında kullanıldıysa ve bu konuda hukuki haklarınızı kullanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kişisel verilerin korunması 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Genel olarak şirketler ile tüketiciler arasında her iki tarafında haklarının korunmasını düzenleyen ve bireyin kişisel verilerinin korunması için uygulanan hukuk türüdür. Dünya genelinde birçok ülkede bu hukuk dalı mevcuttur ve ilkeleri de birbirine benzerlik göstermektedir.

Kişisel Verilerin Korunması Hukuku

Kişisel verilerin korunması 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 2016 senesinde yürürlüğe girdi. Her şirketin işçi ve personelleri başta olacak şekilde müşterileriyle olan ilişkisinde kişisel veri kayıtlarını nasıl ve ne şekilde yapacağı ve ne kadar süre depolayabileceği ve hangi güvenlik önlemlerinin alınması gerektiği gibi konulardaki düzenlemelerde, 6698 sayılı Kanun’da ortaya konulmuş ve ihlaller olduğunda ise kişisel verileri koruma kurulu ile bazı hukuki, idari ve cezai yaptırımlar sevk edilmiştir.

Avukat Nida ORHAN olarak, kişisel verilerin korunmasına ilişkin hukuki haklarınızı korumak amacıyla hizmet vermekteyiz.

Elazığ Kişisel Verilerin Korunması Hukuku İletişim Bilgileri

Kişisel Verilerin Korunması Hukuku hakkında danışmanlık hizmeti almak için aşağıdaki iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz.

Hemen avukat aramak için; sağ kısımda bulunan Whatsapp ve Ara butonlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca yol tarifi seçeneğine dokunarak bizi hukuk büromuzda ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu